• crisa 56

    Colesterolul are fractiuni lipoproteice care pot fi diferentiate dupa densitatea lor in lipide in: LDL(low density lipoprotein) – “colesterolul rau” , HDL(high density lipoprotein) – “colesterolul bun”. Acestea sunt dozate cel mai frecvent avand semnificatie clinica si apar pe buletinele de analize. Pe langa acestea, colesterolul total mai este format si din chilomicroni, IDL(intermediate density lipoprotein) si VLDL(very low density lipoprotein).

    • +1
      2
    Autentifică-te dacă vrei să comentezi răspunsul.
  • rsbk 26

    Ce te intereseaza pe tine se gaseste in forumula urmatoare:

    Trigliceride / HDL <= 4

    Ca raportare: 2 sau mai mic de 2 inseamna excelent, iar 4 este risc crescut.

    • +1
      1
    Autentifică-te dacă vrei să comentezi răspunsul.
  • iulian 226

    HDL + LDL

    • +1
      0
    Autentifică-te dacă vrei să comentezi răspunsul.
Trimite răspunsul la întrebare
Autentifică-te dacă vrei să răspunzi.