Limba română pare cam complicată și complexă în comparație cu alte limbi. Și mă gândeam că numai o limbă tânără poate să fie atât de complexă, sau poate suntem noi o nație mai inteligentă decât alții.

 • merceleo 111

  O limba este ca un organism viu care se dezvolta in timp. Limba romana s-a format din limba latina vulgara in combinatie cu elemente dacice. Mai tarziu au aparut influente ale popoarelor migratoare, in special din limba slava.

  • +1
   0
  Autentifică-te dacă vrei să comentezi răspunsul.
 • managerul 31

  In mod normal o limba devine recunoscuta in cadrul unui stat de sine statator.Ca utilizare ea a inceput in anul 1241 cand tatarii navalesc in Europa. Tatarii ataca Rusia cucerind Kievul, Dapa care se indreapta spre Europa centrala (despartiti in mai multe hoarde) Una dintre ele a trecut prin Moldova si Tara Romaneasca, de mai tarziu insa, si de acolo prin popasurile Carpatilor in Transilvania.Regele Ungariei, Bela IV nu a reusit sa-i opreasca fiind silit sa fuga peste granita. Tatarii dupa ce s-au retras din Ungaria, au ramas stapani pe tarile de dincolo de Carpati. Stapanirea lor nu era directa,ea lasa regiunile supuse sa fie guvernate de conducatori bastinasi multumindu-se cu incasarea tributului.
  Dar daca tinem cont ca limba romana contine cuvinte dacice, putem spune ca ea, de atunci a inceput sa se formeze, adica din timpul dacilor.

  • +1
   0
  Autentifică-te dacă vrei să comentezi răspunsul.
Trimite răspunsul la întrebare
Autentifică-te dacă vrei să răspunzi.