Ce jocuri de societate vă mai jucați?
În seara de Crăciun, sau în orice altă seară, revelion, ajunul Crăciunului, zile de naștere, petreceri, atunci când oamenii se strâng ciorchine în casele noastre, de regulă ne jucăm diferite jocuri de societate. Jocuri de masă, cărți, jocuri pe console, jocuri care să ne încerce inteligența și tot felul de jocuri despre care poate nu am auzit.
Sunt curios, ce jocuri se mai joacă lumea în zilele astea. Mă interesează și acele jocuri în care nu avem nevoie de chestii speciale pentru a le juca dar și jocurile precum remi, table, catan, saboteur, etc.
- Răspunde 2
- +10
- 1,987 views
-
Remi, catan, rentz, whist, mima, uneori cand suntem mai multi jucam Killer-Mafia.
- +11
- Comentează
-
Mizeria
Eu cu prietenii mei mă mai joc “mizeria”. Este un joc care are 4 runde și este format din 2 echipe. Ca să fie fun, trebuie să fiți minim 6, 8 în total. La 10, 14 deja e super fun.
La început, participanții trebuie să scrie pe câte 10 sau 15 bilețele numele unor personaje cunoscute, apoi să le împăturească în 4 și să le arunce într-un castron. Dacă sunt 8 oameni, se vor strânge câte 10 bilețele de fiecare, să zicem 80. Atenție, personajele trebuie să fie cunoscute de către toți participanții la joc, altfel devinde penibil. Deci dacă vreți să o ardeți inteligent să vă asigurați că toți ceilalți sunt la același nivel de cultură generală.
Runda 1 – descrierea bilețelului
Primul participant se ridică în picioare cu castronul în mână și are la dispoziție 1 minut pentru a lua la alegere câte un bilețel din castron și a descrie personajul din el, atenție, fără să-i pronunțe numele. Colegii din echipa lui trebuie să ghicească cine este personajul din bilețel. Când personajul a fost ghicit, se pune un punct pentru echipa respectivă. Se continuă cu următorul bilețel luat la alegere și tot așa până la expirarea celor 60 de secunde. Aceeași poveste este valabilă și pentru următorul participant care este din echipa adversă. Scopul este de a aduna cât mai multe bilețele/puncte. În momentul în care se termină toate bilețelele din castron, se trece la runda 2, păstrând aceeași ordine, continuând cu următorul participant la joc.
De asemenea la fiecare final de rundă, se face bilanțul bilețelelor, se împăturesc la loc cu aceleași personaje și se pun înapoi în castron ca să ne pregătim de următoarea rundă.Runda 2 – un cuvând
Se continuă cu următorul participant care de data asta extrage un bilețel la alegere îl despăturește și spune un singur cuvânt despre bilețel. De exemplu la Moș Crăciun spui “cadouri”. Se continuă până la epuizarea bilețelelor, momentn în care se trece la runda 3.
Runda 3 – mimă
Folosind aceleași bilețele ca în fiecare rundă, participantul al cărui rând este, alege un bilețel și mimează persoanjul respectiv. Dacă ți-a picat Moș Crăciun, o să trebuiască să arăți că ai burta mare și un sac cu cadouri în spate. Atenție doar mimă, fără sunete. Ca de fiecare dată, la terminarea bilețelelor, se face bilanțul, se împăturesc la loc și se trece la runda următoare.
Runda 4 – onomatopee
Ultima rundă este și cea mai caraghioasă. Aici cel care stă cu bilețelul în mână, trebuie să chițăie ca toate animalele pământului până să-și dea seama coechipierii lui pe cine imită. Dacă ți-a picat Moș Crăciun e simplu poți să faci ceva de genul “Ho! Ho! Ho!”
La terminarea bilețelelor din runda a patra, jocul se termină și se face bilanțul bilețelelor. Echipa cu cele mai multe bilețele ghicite este cea câștigătoare.
Atenție cum vă alegeți echipele, să fie cât de cât echilibrate ca să fie fun.
- +10
- Comentează