• lucian 366

    imi pare rau ca revin. Mai este un alt factor important. Daca intreaga compozitie nu este fiarta suficient, astfel incat celulele de grasime sa isi schimbe structura initiala, acestea dupa un timp capata acel miros urat de ranced, miros specific grasimilor si uleiurilor vechi.

    • +1
      1
    Autentifică-te dacă vrei să comentezi răspunsul.
  • lucian 366

    Reteta de baza a sapunului de casa este:
    – Grasime animala – intr-o forma nu tocmai pura,
    – Soda caustica – Conform retetarului babesc. (sa fie mai tare sau mai moale fa mama)
    – apa
    – diverse substante pentru un miros mai placut. In trecut se folosea pelinul.

    Se fierbe la foc domol, pana cand grasimea in reactie cu soda liclida capata o consistentta omogena.
    Se lassa la racit dupa care sa taie in forme cubice, sau se toarna in diferite forme mai mici gata pregatite.
    La fundul vasului in care s-a fiert sapunul se aduna toate impuritatile si o substanta foarte concentrata in soda caustica, numita lesie.
    Mirosul urat este dat de impuritatile si grasimea de proasta calitate folosite

    • +1
      3
    Autentifică-te dacă vrei să comentezi răspunsul.
Trimite răspunsul la întrebare
Autentifică-te dacă vrei să răspunzi.