• lucian 366

  Nitratii NO3 reprezinta forma cea mai raspandita a azotului in natura. NO3 represinta o sursa importanta de hrana a plantelor. Acestia nu au culoare, moros sau gust. Sunt ptansportati in apa impreuna cu ciclul acesteia in natura. Ajunsi in organism, NO3 se transforma in nitriti (NO2) care pot duce la anumite probleme de sanatate, anxietate, sufocari sau chiar deces. Nitritii in combinatie cu hemoglobina din sange produc un alt compus care incapabil sa transporte oxigenul la celule.
  Introcandu-ne la intrebare, – nu exista apa fara nitrati.
  O cantitate redusa se regaseste chiar si in izvoarele de munte. Apa potabila de la robinet, in procesul ei de epurare trece prin mai multe etape de filtrare. Eliminarea nitratilor este facuta pana la o anumita cantitate considerata sigura pentru populatie. In cazul apelor imbuteliate procesul de filtrare este asemanator. Mai nou cantitatea de nitrati (nitriti) este doar o problema de marketing.
  Conform normelor europene si nu numai, toate companiile sunt obligate sa respecte anumite standarde in ceea ce priveste puritatea apei. Fie ca este imbuteliata sau de la robinet.
  Se pare ca in acest moment pe piata cea mai pura apa din punct de vedere al nitratilor si nitritilor este intradevar Aqua Carpatica. Puritatea apei nu este data insa doar de lipsa sau cantitatea prezenta a acestor compusi. Trebuiesc luate in calcul si alte minerale si substante prezente in apa.
  Un studiu mai vechi (un an) facut de un grup de cercetatori de la facultatea de constructii din bucuresti a dovedit faptul ca in topul celor mai bune ape de atunci erau Dorna, Borsec si Bucovina.

  • +1
   1
  Autentifică-te dacă vrei să comentezi răspunsul.
Trimite răspunsul la întrebare
Autentifică-te dacă vrei să răspunzi.