• lucian 366

  Bio presupune:
  in cazul plantelor, cultivarea acestora in terenuri care sunt pure din punct de vedere chimic. (fara adaos de ingrasaminte chimice sau orice alte substante pentru combaterea daunatorilor. Sunt interzise folosirea ierbicidelor, insecticidelor si a fungicidelor in astfel de culturi. Procesarea ulterioara a acestor Plante (fie ca e vorba de cereale, pomi fructiferi, legume, etc) se face fara adaos de conservanti sau alte substante. (de exemplu in cazul bananelor, acestea in mod normal sunt culese de verzi, depozitate si conservate. Pentru ca procesul de coacere prematura sau necoacere sa se tima sub control, acestea sunt fie injectate cu o substanta fie sunt depoazitate mai nou intr-un mediu cu gaz special. Asemanator metanului.)
  In cazul animalelor, tbio presupune ca hranirea acestuia sa se faca in primul rand cu alimente bio. Procesarea materiilor prime de la acestea sa se faca fara adaos de conservanti si alte substante. (carnea nu mai contine apa cu sare injectata).
  Eco – presupune ca orice actiune intreprinsa pana la produsul finit si chiar si dupa sa nu aduca nici un prejudiciu mediului inconjurator. Din procesul de procesare a materiei sa nu rezulte diversi poluanti. Ambalajele deasemnea sa fie biodegradabile. etc…

  • +1
   2
  Autentifică-te dacă vrei să comentezi răspunsul.
Trimite răspunsul la întrebare
Autentifică-te dacă vrei să răspunzi.