Am înțeles că aerul condiționat trebuie curățat de vreo 2, 3 ori pe an. Acest aparat are în componență tot felul de chestii care rețin umiditatea. Vorbim deci despre un mediu cu umezeală, adică un mediu care favorizează dezvoltarea a tot felul de bacterii.
Acestea fiind spuse, este foarte important să curățăm aerul condiționat. De aici și întrebarea: cum se curăță aerul condiționat sau cum se curăță filtrele aerului condiționat, sau cum se înlocuiesc filtrele aerului condiționat?

 • orlando 116

  Desfaci capacul, scoți filtrele și le speli bine în cadă, apoi cu o pensulă de calorifere, cureți ventilatorul de praf în timp ce funcționează. Poți da și cu spray debacterizant, pe deasupra lui, unde se află bateria.

  • +1
   1
  Autentifică-te dacă vrei să comentezi răspunsul.
 • flori 106

  Aparatul are 2 tipuri de filtre, cele care se pot scoate si se spala, si filtrele din interior care in cazul in care nu este chemata o echipa care sa faca igienizarea, puteti achizitiona spray-uri antibacteriene pentru AC – e aprox 100 lei unul si se poate.pulveriza.

  Exista 2 spray-uri de genul acesta folosite la igienizare – unul se foloseste pentru interior, al doilea pentru exterior, se pot achizitiona din orice hipermarket.

  • +1
   1
  Autentifică-te dacă vrei să comentezi răspunsul.
Trimite răspunsul la întrebare
Autentifică-te dacă vrei să răspunzi.