• xprt64 120

  Pe scurt: pentru ca nu s-a gasit leac pentru virusuri in general, iar SIDA este determinata de un virus, mai exact de virusul HIV. In plus, acest virus se schimba prea repede, mult mai repede decat pot medicii sa gaseasca un leac.

  Pe lung: virusurile sunt atat de mici incat este foarte greu sa gasesti o modalitate de ai omora doar pe ei, fara sa afectezi celulele cele bune. Dupa ce se infecteaza, in functie de starea de sanatate a acestora, organismele vii gasesc singure leacul pentru fiecare virus in parte, prin generarea de anticorpi. Acesti anticorpi “pacalesc” virusul sa creada ca sunt celule vii, intra in ei si raman prinsi acolo; ulterior, anticorpii cu virusurile inauntrul lor sunt eliminati prin urina (de asta e bine sa ne hidratam bine cand suntem raciti).
  Spre deosebire de alte virusuri, virusul HIV afecteaza sistemul imunitar al organismului; astfel, organismul moare din cauza infectiilor cu alte virusuri sau bacterii, impotriva carora nu se mai poate proteja. Daca corpul este ferit de virusuri sau bacterii, se poate trai foarte mult.

  • +1
   1
  Autentifică-te dacă vrei să comentezi răspunsul.
Trimite răspunsul la întrebare
Autentifică-te dacă vrei să răspunzi.