Mi s-a intamplat de multe ori ca atunci cand este luna plina sa nu pot sa ma odihnesc cum trebuie. Exista oare vreo legatura, voi ati patit asta? Poate avea luna plina vreun rol semnificativ in asa masura incat sa ne tot trezim din somn? Iar dimineata cand suna ceasul sa avem impresia ca am dormit foarte putin?
Eu unul cand vad luna plina, ma cam astept si incerc sa nu mananc chestii grele la stomac.

 • jollyca 548

  Nu exista niciun studiu care sa arate vreo legatura intre luna plina si dificultatea de a dormi. Trage draperiile, fa bezna in camera si ai sa dormi dus.

  • +1
   2
  Autentifică-te dacă vrei să comentezi răspunsul.
 • ddaann 126

  Cica au studiat niste cercetatori problema si au ajuns la concluzia ca glanda pineala secreta mai putina melatonina (hormon ce favorizeaza somnul) in noptile cu luna in plina. In mod ciudat, se spunea acolo ca observatia s-a facut si asupra celor care au dormit in camere fara ferestre, in conditiile in care din cate stiu productia metatoninei este influentata de lumina ambientala.

  E posibil ca in cazul tau sa actioneze si efectul Nocebo (opusul efectului Placebo) – adica sa iti autosugestionezi organismul sa reactioneze negativ la niste factori externi ce in realitate nu sunt daunatori.

  • +1
   1
  Autentifică-te dacă vrei să comentezi răspunsul.
 • enigel 11

  Nu am probleme când este lună plină, ci doar când mă preocupă o problemă importantă, când mi-este rău sau m-a dezamăgit cineva drag mie.

  • +1
   0
  Autentifică-te dacă vrei să comentezi răspunsul.
Trimite răspunsul la întrebare
Autentifică-te dacă vrei să răspunzi.