Trebuie pus în timp ce fierbe apa sau se pune odată cu apa rece pentru a nu se sparge din cauza apei fierbinte?

  • criserb 915

    In mod normal oul se pune in apa dupa ce apa fierbe, sau ma rog, pe la punctul de fierbere. Este de preferat ca oul sa fie scos din frigider cu vreo juma’ de ora inainte sa-l pui la fiert. Totusi, poti sa-l bagi la fiert direct din frigider daca ii dai o gaura oului in fund, cu un varf de ac.

    Apoi, dupa ce bagi oul in apa fiarta ai nevoie de 3 minute pentru un ou moale, vreo 5 pentru unul mediu si 10 minute pentru un ou tare.

    • +1
      1
    • N-am mai auzit-o pe asta cu gaura…

    • Uite aici un dispozitiv pentru gaurit fundul oului. De asemenea mai vezi aici cat de misto se fierbe si curata dupa o astfel de operatiune ;)

    • Eu pun oul la fiert scos din frigider (cine naiba sta o juma de ora dimineata?). Sase minute de cand il pun in apa pana il scot. Semi-moale. Bun.

    Autentifică-te dacă vrei să comentezi răspunsul.
  • adriana 381

    Oul se pune in apa dupa ce fierbe aceasta. Mie imi ies perfecte (moi, adica) dupa fix 5 min.

    • +1
      2
    Autentifică-te dacă vrei să comentezi răspunsul.
  • lvd11 732

    Uneori nu avem timp sa lasam oul la temperatura camerei 30 de minute asa ca:
    scoti oul din frigider, il pui in ibricul cu apa si cand incepe sa fiarba il mai lasi 2 min. Scurt si la obiect!

    • +1
      2
    Autentifică-te dacă vrei să comentezi răspunsul.
Trimite răspunsul la întrebare
Autentifică-te dacă vrei să răspunzi.