• jollyca 548

  (Nu am probat Kosmodisk, dar am ceva dureri de spate)

  Depinde foarte mult de natura durerii. Daca vorbim de dureri cronice atunci trebuie consultat neaparat doctorul pentru ca putem avea o discopatie lombara in faza incipienta.

  Daca vorbim de dureri periodice, ele pot fi cauzate de:
  – pozitia pe scaun – oricat de ergonomic este scaunul in care stai, niciodata n-o sa te simti bine dupa ce stai opt ore in el. Odata pe ora trebuie sa iei o pauza, sa te intinzi, sa faci ceva miscari care sa dez-intepeneasca coloana. O alternativa este sa lucrezi in picioare (eu am incercat, nu e chiar rau).
  – pozitia in timpul somnuliu – poate salteaua e veche, poate perna e prea moale

  Durerile de spate ar mai putea fi cauzate si de suprasolicitarea coloanei vertebrale – carat, ridicat etc. De obicei efortul acestor miscari este preluat de muschii din centura abdominala (abdominalii, lombarii), dar atrofierea acestor muschi (datorita sedentarismului) face ca efortul sa fie preluat de coloana. Exercitiile pentru intarirea muschilor mentionati ajuta mult. De asemenea, un foarte bun sport pentru relaxarea coloanei este inotul. Daca nu putem ajunge la inot (eu de exemplu nu am cum) ne ajuta si elongatiile – ne agatam de o bara si stam relaxati.

  • +1
   3
  Autentifică-te dacă vrei să comentezi răspunsul.
 • rsbk 26

  Faci squats cu bara si deadlifts. Cauti programul 5×5 si incepi cu bara goala si adaugi cate 2,5kg la fiecare workout.

  • +1
   0
  Autentifică-te dacă vrei să comentezi răspunsul.
Trimite răspunsul la întrebare
Autentifică-te dacă vrei să răspunzi.